Nemcsak finom, gyorsan el is készül

Gombás is, ropogós is: könnyed ebéd zöldségimádóknak

Ha könnyed zöldséges ebédre vágyunk, itt a remek alkalom, hogy kipróbáljuk a gombás ropogóst. Tartármártással az igazi...

2011.09.18 07:29ma.hu

Első ránézésre egy túlgombázott rántottára fog emlékeztetni a gombás ropogós, de ne adjuk fel, páratlan ízélményben lesz részünk...

Hozzávalók 4 személyre:

- fél kg sampiongomba
- egy közepes fej hagyma
- só
- bors
- petrezselyem zöldje
- olaj

Az olajon az apróra vágott hagymát, a gombát megdinszteljük. Amikor elpárolgott a leve, hozzáütünk két tojást s mint egy túlgombázott rántottát, elkeverjük.

Kevéske lisztet szórunk a masszába, hogy sűrűbb legyen, majd diónyi gombócokat formázunk belőle.

Panírozzuk, majd olajban kisütjük. Krokett-formában is süthetjük és tartármártással tálaljuk! 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.