Szójaszósszal is kóstoljuk meg!

Ilyen ízesítéssel próbáltuk már a csirkét?

A csirke elkészítésének számtalan módja van, szójával azonban talán nem fogyasztjuk túl gyakran. Íme egy különleges recept.

2011.09.17 07:29ma.hu

Nem megszokott, különleges ízt adhatunk a csirkének szójaszósszal - köretként burgonyát ugyanúgy kínálhatunk hozzá.

Fotó: myasiankitchenny.com

Hozzávalók 4 személyre:

- 2 kicsontozott csirkemell
- 1 púpozott teáskanál Vegeta
- 3 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olaj
- 1 tyúkhúsleves-kocka
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vágott petrezselyem-zöld
- törött fekete bors
- 4 adag, elősütött, fagyasztott burgonya

A csirkemelleket két-két darabra vágjuk, húskalapáccsal kissé kiverjük, vegetával meghintjük, megborsozzuk és mindkét oldalát lisztbe mártjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk.

Serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a húsdarabok mindkét oldalát hirtelen átsütjük rajta. Ezután rálocsoljuk a szójaszószt, ráöntünk 1 dl vizet, belemorzsoljuk a húsleveskockát és 10 percig fedő alatt pároljuk.

A párolás végén belekeverjük a petrezselyemzöldet és a fokhagymát, majd a felesleges levet elpárologtatjuk. Közben a sütőben átforrósítjuk a fagyos burgonyát és a szójás csirke mellé tálaljuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.