Forgassuk káposztába a szárnyast!

A csirke jól megvan a karfiollal is...

A csirkére számtalan változat létezik - a karfiolos különleges és finom, fűszerkeverékkel és kelkáposztával készül. Próbáljuk ki ebédre!

2011.09.21 06:29ma.hu

Hozzávalók 4 személyre:

- 60 dkg
- fűszerkeverék
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál vaj + a tálhoz
- 60 dkg karfiol
- 1 húsleveskocka
- 30 dkg kelkáposzta
- 2 tasak sajtszósz
- 10 dkg reszelt sajt

A csirkét feldaraboljuk, beszórjuk grill fűszerkeverékkel és 5 percig állni hagyjuk. A hagymát apróra vágjuk. A vajat felforrósítjuk és megfuttatjuk benne a hagymát és a csirkét.

Felengedjük 2 dl vízzel és puhára főzzük. (Ha csak csirkemellet használunk, kevesebb víz is elég hozzá). A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és húsleves kockával ízesített vízben félig puhára főzzük.

A kelkáposztáról lehántjuk a leveleket, megmossuk, leforrázzuk, majd kibélelünk vele egy kivajazott tálat. Elkészítjük a sajtszószt a tasakon lévő leírás szerint.

A csirkét és a karfiolt ráhalmozzuk a káposztalevelekre és leöntjük a sajtszósszal. Megszórjuk reszelt sajttal és közepesen meleg sütőben a tetejét pirosra sütjük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.