Zöldborsóval és májjal ízesítve még jobb!

Változatok egy csirkére: mi kerül a hasüregbe?

A csirkefalatokat kedvelők kedvence lehet ez a zöldborsóval, szerecsendióval, petrezselyemmel és bazsalikommal készülő változat.

2011.10.03 06:29ma.hu

Ha borsó és máj ízletes keverékével töltjük meg a csirkét, máris egy újabb, finom változatot kapunk a csirkéből készülő ételek sorában.

Hozzávalók:

- 1 csirke
- 50 dkg zöldborsó
- ételízesítő
- bors
- szerecsendió
- 1 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 3 csirkemáj
- bazsalikom

A borsót kevés olajon és vízzel félpuhára főzzük. A májat külön megfőzzük, kockákra vágjuk, hozzáadjuk a borsóhoz. Ráütjük a tojást, ízesítjük, jól összekeverjük, és a csirke hasüregébe töltjük.

A nyílásokat hústűvel zárjuk le. A csirkét ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és kevés bazsalikommal meghintjük. 250 C-on fólia alatt sütjük, alá olajat és 2 dl vizet öntünk.

Ha megpuhult, az alufóliát levesszük, és jól meglocsolva a zsiradékkal, szép pirosra sütjük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.