Szilvával is készülhet a diétás leves

Felvillanyozó: egy kevésbé egyhangú káposztaleves!

A diétázók nagy slágere a káposztaleves, ami egy idő után persze már unalmassá válhat - no és ha aszalt szilvával készül?

2011.09.28 06:29ma.hu - Fotó: ifood.tv

Némi előkészítést igényel, de kiváló étel válhat az aszalt szilvás káposztalevesből.

Fotó: ifood.tv

Hozzávalók 4 személyre:

- 50 dkg savanyú káposzta
- 20 dkg aszalt szilva
- 3 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 1-1 evőkanál olaj és liszt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- ízlés szerint ételízesítő
- fokhagyma
- törött bors
- pirospaprika
- csombor (borsikafű)

Előkészítése:

Előző este az aszalt szilvát annyi vízbe áztatom, amennyi ellepi. Másnap az étel elkészítése előtt a szilvát kimagozom. A savanyú káposztát apróra vágom. A hagymát tisztítás után finomra metélem és az olajon üvegesre futtatom.

Lehúzom a tűzről, belekeverem a pirospaprikát és ráteszem a savanyú káposztát (a levet is ráöntöm) meg a kimagozott szilvát. A tűzre visszarakom, felöntöm a szilva levével és annyi vízzel, hogy a folyadék kb. 1,2 liter legyen. Beleszórom az ételízesítőt.

Elkészítése:


Felforralom és kis lángon kb. 20 percig főzöm. Közben a tejfölt a liszttel, fél dl vízzel és a fűszerekkel simára keverem, majd a főzési idő letelte után beleöntöm a levesbe. Kevergetve felforralom és még öt percig főzöm.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.