Íme a titok

Hogy is lesz olyan finom az a babgulyás?

A babot még azelőtt ki kell válogatni, hogy nekilátnánk a főzésnek - nem lehet azt mondani, hogy gyorsan készül a babgulyás, de megéri elkészíteni...

2011.09.24 07:29ma.hu - Fotó: mamihami - sxc

Sokak kedvence és a strand büfék elmaradhatatlan finomsága a babgulyás - hogyan is készül ez a népszerű magyaros étel?

Fotó: mamihami.blogspot.com

Hozzávalók:

- 25 dkg szárazbab
- 60 dkg marhalábszár vagy lapocka
- 3-4 evőkanál olaj
- 1 evőkanál vöröshagymakrém
- 1 kiskanál fokhagymakrém
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 cső zöldpaprika
- 1-1 csapott evőkanál csemege Piros Aranykrém, pörköltízesítő krém, és gulyáskrém

- 20 dkg vegyes zöldség
- só
- 1 kiskanál darált cseresznyepaprika

A babot az ételkészítés előtti este átválogatjuk, majd hideg vízbe áztatjuk. A húst egy centis kockákra vágjuk. Az olajon a vörös-hagymakrémet a fokhagymakrémmel együtt megfuttatjuk.

A húst hozzáadjuk, megpirítjuk és a tűzről levéve a pirospaprikát is belekeverjük. A paradicsomot meg a kicsumázott paprikát apróra vágjuk, a húshoz adjuk és Piros Aranykrémmel, pörköltízesítő-krémmel, valamint gulyáskrémmel ízesítjük. Egy kis vizet aláöntve kis lángon pároljuk.

A lecsöpögtetett babot a kis kockákra vágott vegyes zöldséggel együtt enyhén sós vízben főzni kezdjük. Amikor a hús is a bab is már majdnem puha, összeöntjük. Annyi vízzel higítjuk, amennyi levest szeretnénk kapni.

Erős Pista krémmel ízesítjük és teljesen puhára főzzük. Csiperkét is szaggathatunk bele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.