Mit csináljon a csirkével, ha kimaradt?

Képek: Ínycsiklandó maradék-ötletek egy csirkére

Gyakori, hogy a családi ebédről, különösen, ha kissé sok lett, maradnak csirkedarabok - ötletes ételeket készíthetünk a maradékból, íme néhány ízletes tipp!

Finom és látványos: ínycsiklandó maradék-ötletek egy csirkére képgaléria

2011.10.11 15:55ma.hu

Mit készítsünk a megmaradt csirkehúsból? Több változat is létezik, attól függ, mi áll otthon rendelkezésünkre hozzá.

- Az egyik legkézenfekvőbb ötlet, ha tésztát találunk a szekrényben: igazán ízletes, gazdag tésztaételhez használjuk fel a húst. Összeapríthatjuk jobban, vagy a darálóban változtassuk massza szerűvé, és keverjük össze a tésztával, amely persze teljes kiőrlésű is lehet. Adjunk a tésztához egy kis citromlét.

Képekért KATT ide! - Fotó: allyou.com

- Ízesítsük a csirkehúst curryvel, majd egy jókora salátából válasszunk le megfelelő méretű leveleket, és töltsük bele a csirkehúst. Előételnek és piknik-menühöz is tökéletes.

- Adjuk a csirkedarabokat szépen összevagdosva a fehér babból készült leveshez vagy egytálételhez, és ízesítsük egy kis chilivel.

- Szerezzünk be tortilla lapokat, melyekbe könnyen beletekerhetjük a kissé hosszúkásra szelt csirke darabokat, a salátát, majd pedig ízesíthetjük ízlés szerint a finom tekercset.

- Csirkés burrito: ugyancsak vékony tortilla lapokra lesz szükségünk az elkészítéséhez, alacsony zsírtartalmú öntetre, egy kis sajtra és salátafélékre. A tölteléket itt olyan formában kell betekerni, mintha rétest készítenénk.

- "Klubszendvicsek" csirkével: háromszög alakú toast kenyerek közé kerüljön a csirkehús, hozzá a szokásos szendvicstartozékokat - zöldségek, sajt - rakjuk.

- A szendvics nemcsak toast kenyérrel, hanem tésztába csavarva is nagyon finom, így ráadásul megtömhetjük spenóttal, feta sajttal, fekete olívabogyóval, és vágott vöröshagymával. Egy kis oregánót és olívaolajat is spricceljünk bele, mielőtt betekerjük.

Fotókért KATT ide! - Fotó: allyou.com

- Barbecue csirke szendvicseket is készíthetünk a maradékból. A toast darabok közé kerüljön a töltelék, csirkehússal, paradicsommal, salátával, és egy kis bacon sem árt. Ha elkészült, pálcával fogjuk össze.

- A penne tésztával készülő, parmezánsajttal megszórt csirkés étel is ideális megoldás. A töltelékben van tök, bébi spenót, fokhagyma, olíva olaj, só és bors is.

- Tésztával és finom ázsiai szósszal is keverhetjük a csirkedarabokat, hozzá pedig olyan zöldségeket keverjünk, amiket leginkább szeretünk.

- Grillezett csirke quesadilla: a háromszög alakban hajtogatott tortilla tésztába a változatosság kedvéért rizst, babot, spenótot, chilit is tehetünk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.