Fűszeres hagymás burgonya zöldségrajongóknak

Formás, illatos és az íze sem utolsó!

A vegetáriánusok is jól járnak a Formás hagymás burgonyával - a laktató finomság krumpli, hagyma és fűszerek felhasználásával készül.

2011.12.02 06:29ma.hu

A "Formás" hagymás burgonya finom egytálétel a burgonya kedvelőinek és a vegetáriánusoknak is - hiszen nem hússal készül, mégis laktató és ízletes.

Hozzávalók 4 személyre:

- 1 kg burgonya
- 2 nagy fej hagyma
- 50 gr vaj/margarin
- 2 evőkanál olaj
- 1 ágacska friss (10 cm), vagy csapott mokkáskanál őrölt rozmaring
- 1 mokkáskanál szárított zsályalevél
- só, bors

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, hagyjuk langyosra hűlni, nem túl vékonyan felkarikázzuk. Közben a hagymákat megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. Vastagon kivajazunk egy csillag alakú sütőformát.

A maradék vajat felforrósítjuk az olajjal, megpirítjuk benne a hagymát. Lazán a burgonyához keverjük, hozzáadjuk a rozmaringot és a zsályát, ízlés szerint sózzuk, a szokásosnál merészebben borsozzuk, és belenyomkodjuk a sütőformába.

Előmelegített, forró sütőben (220 C-fok) kb. 25-30 percig sütjük-pirítjuk. 5 percig a formában pihentetjük, majd kerek tálra borítjuk és többféle, színes savanyúsággal díszítve köretként vagy önálló ételként azonnal tálaljuk. Frissen az igazi!

Italajánlat: fröccs vagy sör

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.