Barnarizsleves, sok zöldséggel

Lényeg, hogy minden egyszerre puhuljon...

Egészséges és tápláló leves készülhet barnarizs és számos zöldség hozzáadásával: az összetevők izgalmasak, az íz pedig csalogató...

2011.11.28 06:29ma.hu

Érdekes és sokszínű összetevők, különleges fűszerezés: a barnarizs leves nemcsak egészséges, de újszerű gasztronómiai élmény is...

Hozzávalók:

- 10 dkg barnarizs
- 1 1/4 liter víz
- 10 dkg sárgarépa
- 1 póréhagyma
- 1 uborka
- 1 piros paradicsompaprika
- 2 savanyú alma
- 2 evőkanál olaj
- 4 evőkanál szójaszósz
- 1-2 kávéskanál gyömbérpor vagy köménymagpor
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld

A barnarizst megfőzzük. Közben a megtisztított sárgarépából hosszanti irányban körben éket vágunk úgy, hogy azt karikára szelve virágmintákat kapunk.

A póréhagymát 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, hosszában négy részére, majd összefogva karikára vágjuk.

Az almát negyedeire vágjuk, majd újra hosszában félbevágjuk a negyedeket is. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a sárgarépát, hagymát és kis lángon enyhén megpirítjuk.

Hozzáadjuk a maradék zöldséget, almát és 2-3 percig tovább pirítjuk. A zöldségeket a már majdnem főtt barnarizshez adjuk úgy, hogy egyszerre puhuljon meg minden hozzávaló.

Fűszerezzük szójaszósszal és gyömbérrel (vagy köménymaggal), tetejére tálaláskor apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.