Ez a zöldbabfőzelék meleg nélkül is jóízű!

Hideget hidegben? Pedig úgy finom

Meglepő lehet, de a hideg zöldbabfőzelék remek csemege, ráadásul kiváló köretnek. Nem a megszokott módon kell elkészíteni.

2011.11.22 06:29ma.hu

Meglepően hangozhat a hideg zöldbabfőzelék - elkészítési módja persze nem olyan, mint a megszokotté. Lássuk, hogyan csináljuk.

Hozzávalók:

- 80 dkg zöldbab
- 2 őszi- vagy 3 sárgabarack liszt
- só, cukor

A zöldbabot megtisztítjuk, kézzel 3-4 cm-es darabokra tördeljük, kevés sós vízben megpároljuk.

Egy másik edényben a kimagozott, apróra vágott barackot kevés vízben puhára főzzük, esetleg cukorral ízesítjük.

A zöldbabot és a barackot a levével együtt összeöntjük, csomómentesen elkeverünk benne 1-2 kanál lisztet (keményítőt), összeforraljuk. Hidegen tálaljuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.