Hús nélkül is finom lesz!

Kölesből is meggyúrhatjuk őket!

Ugyanolyanok lesznek, mint a megszokott, az ízük azonban más és egészségesebbek is: íme a kölesből készült fasírt titka.

2011.11.23 06:29ma.hu - Fotó: gggiraffe.blogspot.com

A töltelék más, mint a fasírt szokásos változatánál - zöldségekkel, zabpehellyel, teljes kiőrlésű búzaliszttel és kölessel készül a kölesfasírt.

Fotó: gggiraffe.blogspot.com

Hozzávalók:

- 1 fej reszelt vöröshagyma
- 1-2 reszelt sárgarépa
- 1/2 fej reszelt zeller
- 1 csomag apróra vágott petrezselyem
- teljes kiőrlésű búzaliszt, vagy zabpehely
- 1-2 gerezd áttört fokhagyma
- majoránna vagy kakukkfű
- szerecsendió
- 4-5 csésze főtt köles

A kihűlt kölest összekeverjük az előzőleg olajon megpirított zöldségekkel és annyi búzaliszttel vagy zabpehellyel, hogy puha masszát kapjunk.

Fűszerezzük ízlés szerint, majd formáljunk belőle fasírtokat és olajban süssük ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.