Kezdje zöldséges finomsággal a hetet!

Elcsábít a csőben sült répa!

Ha egy finom, sajtos-sárgarépás zöldséges tálra vágyik, a csőben sült sárgarépa ideális lehet ebédre.

2011.10.24 06:29ma.hu

A csőben sült brokkoli gyakoribb étel, de megéri kipróbálni a sárgarépás változatot is! Hogyan készül?

Hozzávalók 4 személyre:

- 1 kg nagyméretű sárgarépa
- 20 dkg reszelt sajt
- 5 dkg gomba
- 1-1 evőkanál vaj és liszt
- 2-2 dl tejföl és tej
- 2 húsleveskocka
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 evőkanál szezámmag
- őrölt bors
- só
- a formához olaj és morzsa

Előkészítése:
A sárgarépákat tisztítás után lapjában félbevágom, majd mindegyik kerek aljából annyit vágok le, hogy a fél répa ne billegjen. A levágott részeket - a megmosott gombával együtt - lereszelem. A vajat a liszttel habzásig forrósítom, ezután felöntöm a tejjel.

Beleteszem a gomba- és a sárgarépa-reszeléket, ezután beletördelem a húsleves-kockákat. Kevergetve sűrűre főzöm, közben szezámmaggal, borssal és vágott petrezselyemzölddel ízesítem. Végül bele-keverem a reszelt sajt felét.

Elkészítése: a kikent tepsibe egymás mellé rakom a fél sárgarépákat, és jól megpúpozom a sajtos krémmel. Elő-melegített, közepesen forró sütőbe tolom és addig sütöm, amíg a répák tetején levő mártáson szilárd kéreg nem sül, de vigyázat, a sajt miatt hamar barnulhat!

Még tűzforrón megszórom a megmaradt sajttal és azonnal tálalom.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.