Gazdag és meleg a zöldséges csalamádéleves

Télen jól jár a levesek sztárjával!

Az őszi-téli időszakban szívesebben fogyasztunk nehezebb ételeket, így a gazdag levesek is előtérbe kerülnek. Próbálja ki a zöldséges csalamádélevest!

2011.11.30 06:29ma.hu - Fotó: polishmeals.com

Igen sok összetevője van a zöldséges csalamádélevesnek, és némi előkészítés is szükséges ennek a mennyei ízű, gazdag ételnek a tálalásához.

Hozzávalók 4 személyre:

- 50 dkg csalamádé (savanyúság)
- 50 dkg leveszöldség
- 10 dkg lángolt kolbász
- 2 dl tejföl
- 10 fej vöröshagyma
- 1-1 evőkanál finomliszt, olaj és ételízesítő
- 1-1 teáskanál piros fűszerpaprika és paradicsompüré
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 1 csokor kapor (vagy 1 teáskanál szárított kapor)
- ízlés szerint törött bors
- csipetnyi cukor

Előkészítése: A forró olajon megfonnyasztom a finomra vágott vörös- hagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és ráöntök 2 evőkanál vizet. A tűzre visszateszem, felforralom, majd ráteszem a megtisztított és vékony hasábokra vágott zöldséget.

Pár percnyi pirítás után hozzáteszem a leszűrt és apróra metélt csalamádét. További néhány perc múlva belekeverem a paradicsompürét és felöntöm 1 liternyi vízzel. Beleszórom az összes fűszert.

Elkészítése: Felforralom, majd hozzáadom a bőrétől megfosztott, vékony karikákra vágott kolbászt. Kis lángon 20 percig főzöm. Ezután a tejfölt fél dl vízzel és a liszttel simára keverem, végül a forrásban levest behabarom.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.