Paradicsommártással az igazi

Eddzünk a burgonyalabdára!

Burgonyával és paradicsommártással készül egyszerűen ez a finom egytálétel - a vegetáriánusok is nyugodtan fogyaszthatják, hiszen teljesen húsmentes.

2011.12.14 06:25ma.hu

Kiváló, vegetáriánusoknak is ajánlható étel a burgonyalabdák paradicsommártásban. Utóbbinak van egyszerűbb elkészítése is. Hogyan fogjunk hozzá?

Hozzávalók 10 személyre:

- 1 kg burgonya
- 1 zöld erős paprika
- 2 kávéskanál őrölt koriander
- 1 citrom leve
- 2 dl liszt, só, ghí a sütéshez

A mártáshoz:

- 1 kg paradicsom
- 3 kávéskanál cukor
- 1/2 kávéskanál pirospaprika, só

Először a golyócskákat készítjük el. Főzzük meg bő, sós vízben héjastul a burgonyát. Ha megfőtt, húzzuk le a héját és törjük teljesen össze. Keverjük össze a tört burgonyát az apróra vagdalt erős paprikával, az őrölt korianderrel, a sóval és a citromlével.

Készítsünk belőle 3 cm-es golyócskákat. Keverjük el a lisztet annyi vízzel, hogy majdnem folyós tésztát kapjunk. Mártsuk a golyókat a tésztába, és süssük ki bő, forró ghíben. Vágjuk a megmosott paradicsomot nagy darabokra és 1 dl vízzel nagy lángon főzzük szét.

Keverjük hozzá a cukrot, a pirospaprikát és sózzuk meg. Főzzük még egy negyedóráig nagy lángon, közben kevergessük. A forró szósszal öntsük le a golyócskákat.

Egyszerűbb elkészítése: a paradicsommártás elkészítéséhez használhatunk eltett paradicsomlevet is. Ha nincs ghínk, süssük napraforgóolajban a burgonyalabdákat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.