Kedvenc krémlevesünk lehet

Krémes formában szürcsöljük a karfiolt!

A krémlevesek rajongóinak íme egy újabb finomság, amit kipróbálhatnak: a karfiol sokak kedvence, krémlevesként azonban verhetetlen az íze.

2011.12.10 06:29ma.hu

Ha szeretjük a krémleveseket, a karfiol krémleves sem azok közé tartozik, amelyeket nehéz elkészíteni. Új kedvencünk lehet.

Hozzávalók:

- 75 dkg karfiol
- 1 knorr csirkeleveskocka
- 1 evőkanál olaj
- 2 dl tejszín
- reszelt szerecsendió
- só
- őrölt bors

A karfiolt megtisztítjuk, rózsákra szedjük és a felforrósított olajon 3 percig kevergetve pároljuk. Felöntjük a kockából készített 3/4 liter levessel és lefedve 10-15 perc alatt kis lángon megpuhítjuk.

Beleöntjük a tejszínt, és kisebb adagokban turmixoljuk. Visszaöntjük a fazékba, fűszerezzük ha kell, megsózzuk.

Felmelegítve tálaljuk. Gazdagíthatjuk 20 dkg reszelt sajttal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.