Karfiol egyszerűen és finoman

Nedves és rizzsel az igazi!

Kifejezetten zöldségimádóknak való, egyszerű rizzsel is fogyasztható, kiváló étel a nedves karfiol - elkészítése sem túlságosan bonyolult.

2011.12.07 06:29ma.hu

Fűszerekkel és vajjal készül az egyszerű nedves karfiol, amely párolt rizzsel a legfinomabb. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók 6 személyre:

- 4 közepes karfiol
- 4 evőkanál ghí
- 2 evőkanál vaj
- 2 kávéskanál kurkuma
- 1 kávéskanál összetört csípős paprika, só

Vágjuk a megtisztított karfiolt virágjaira. Egy edényben forrósítsuk meg a ghít, és kezdjük megpirítani a fűszerpaprikát, majd amikor az megbarnult, tegyük bele a kurkumát és a karfiolt. Keverjük össze.

Pároljuk a karfiolt tíz percig és közben kevergessük. Adjuk hozzá a vizet, fedő alatt főzzük puhára, és sózzuk meg.

A végén keverjük hozzá a vajat. Nagyon finom egyszerű párolt rizzsel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.