Karfiol egyszerűen és finoman
Nedves és rizzsel az igazi!
Kifejezetten zöldségimádóknak való, egyszerű rizzsel is fogyasztható, kiváló étel a nedves karfiol - elkészítése sem túlságosan bonyolult.
2011.12.07 06:29ma.huFűszerekkel és vajjal készül az egyszerű nedves karfiol, amely párolt rizzsel a legfinomabb. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók 6 személyre:
- 4 közepes karfiol
- 4 evőkanál ghí
- 2 evőkanál vaj
- 2 kávéskanál kurkuma
- 1 kávéskanál összetört csípős paprika, só
Vágjuk a megtisztított karfiolt virágjaira. Egy edényben forrósítsuk meg a ghít, és kezdjük megpirítani a fűszerpaprikát, majd amikor az megbarnult, tegyük bele a kurkumát és a karfiolt. Keverjük össze.
Pároljuk a karfiolt tíz percig és közben kevergessük. Adjuk hozzá a vizet, fedő alatt főzzük puhára, és sózzuk meg.
A végén keverjük hozzá a vajat. Nagyon finom egyszerű párolt rizzsel.
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 0:03 Robert Downey Jr. szeptemberben debütál a Broadwayn
- 23:02 Nébih: inváziós halfajok telepítését akadályozta meg az Állami Halőri Szolgálat
- 22:01 Államfők: közös jövőt épít Kína és Szerbia
- 21:01 A történelemhamisítás megakadályozásának fontosságát hangsúlyozta az orosz elnök
- 20:00 Szijjártó Péter: az EU rosszabb formában van, mint öt éve
- 19:30 Tematikus bélyeggel ünnepli Korda György 85. születésnapját a Magyar Posta
- 18:51 A Microsoft visszaállítja a frissítésekhez való hozzáférést Oroszországban - Izvesztyija
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06