Gombafejek fűszerrel - köretnek is remek

Önmagában is isteni a gombasaláta!

Salátaként köretnek, de önmagában is nagyon ízletes a gombasaláta - citrommal és fűszerekkel tehetjük igazán élvezetessé.

2011.12.06 06:29ma.hu

Köretként is felszolgálható, de önmagában is fogyasztható a gombasaláta - egy kicsit azért várni kell vele, mert úgy a legjobb, ha éjszakára hűtőbe tesszük.

Hozzávalók:

- 500 g champignon gomba
- 4 evőkanál salátaolaj
- 1 citrom leve
- 1 babérlevél
- 1 kiskanál koriander
- 1 kiskanál szemes bors
- só, petrezselyem

A megtisztított, megmosott gombát felszeleteljük, forró olajban átforgatjuk, rádobjuk a babérlevelet, a koriandert és a borsot, kissé megsózzuk, hozzáadjuk a citromlét.

Fedő alatt, mérsékelt tűzön 8-10 percig pároljuk. Ha kihűlt, átszedjük egy tálkába - ebben fogjuk tálalni -, lefedjük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor meghintjük vágott petrezselyemmel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.