Egy kis felüdülés a szürkeségben

Egzotikus salátát a hideg estékre!

Amint hidegebbre fordul az idő, nemcsak a süteményeket kezdjük szívesebben eszegetni, de a gyümölcsös, üdítő salátának is örülünk. Íme egy egzotikus.

2011.11.03 06:35ma.hu - Fotó: taste.com.au

A hűvös időben is jól jön a kellemes ízű, egzotikus saláta - köretnek kiváló, de a saláta-rajongók önmagában is kipróbálhatják.

Hozzávalók 4 személyre:

- 1 fej kínai kel
- 2 szál zellerszál
- 1 kis konzerv darabolt ananász
- 2 szál sárgarépa
- 1 tasak ezersziget salátaöntet
- 2 dl kefír

A kínai kelt megmossuk, lecsöpögtetjük és csíkokra vágjuk. A zellerszárat megmossuk, meghámozzuk és felkarikázzuk. Az ananászt lecsepegtetjük.

A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, vékony hasábokra vágjuk, v. lereszeljük. Az Ezersziget salátaöntetet a tasakon levő útmutató szerint elkészítjük a kefírrel.

A hozzávalókat összekeverjük, ráöntjük az öntetet, összeforgatjuk és azonnal tálaljuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.