Önmagában is ízletes étel lehet...

Őszi hangulatban: télies saláta, virslivel

Az őszre való tekintettel saláták terén is kicsit téliesebbre vehetjük a hangulatot: a téli virslisaláta ideális köret lehet.

2011.10.27 06:29ma.hu

Könnyed, húsokhoz ideális köret a téli virslisaláta, amelybe ugyanúgy megy alma, vagy uborka, mint egy megszokott nyárias salátába. De önmagában is nagyon ízletes!

Hozzávalók 4 személyre:

- 3 ecetes uborka
- 3 nagy alma
- 1 szál sárgarépa
- 3 pár virsli
- 30 dkg hordós savanyú káposzta
- 2 dl tejföl
- fél üveg csemege majonéz

Az uborkát, az almát, a répát megmossuk, megtisztítjuk. Az uborkát karikára, az alma húsát kockákra vágjuk. A répát lereszeljük.

A virslit karikára vágjuk. A káposztát kimossuk, rövidebb szálakra vágjuk. Összekeverjük az uborkával, az almával, virslivel és a sárgarépával.

A tejfölt elkeverjük a majonézzel és leöntjük a salátát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.