Gyümölcs, de kenyérrel ehető

Tálalása is gyönyörű: banánsaláta pirítóssal!

Az egzotikusabb ízek kedvelőinek kifejezetten ajánlott megkóstolni a banánsalátát, amely megszokott salátáink után üdítő újdonság lehet.

2011.10.06 06:29ma.hu

Igazi különlegességnek számít a banánsaláta, melyet pirítóssal a legérdemesebb kipróbálni!

Hozzávalók:

- 4 banán
- 1 citrom
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csomó petrezselyem
- 4 levél fejessaláta
- ízlés szerint só, bors

A banánt jól megmossuk. A tetején éles késsel hosszában vékony rést vágunk. A banánt úgy vesszük ki, hogy a héja egészében maradjon.

A banánhúst felszeletelve, de a formáját megtartva üveg-tálba tesszük, ízesítjük, fűszerezzük és hűtőben 1 órát pihentetjük.

A tányérra a salátalevelet rátesszük, és erre a banán héját. Beletesszük a banánsalátát úgy, hogy az eredeti formáját megtartsa. Margarinos pirítóst kínálunk hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.