Könnyű és finom egytálétel, kezdőknek is

A rakottak királya - gombával és burgonyával

A közkedvelt egytálételek sorából nem hiányozhat a gombás rakott burgonya - összetevői szinte mindenkinek ízlenek, gyors és finom ebédnek való!

2011.11.05 06:29ma.hu - Fotó: thecook.com.au

Sokak kedvencei a rakott ételek, más és más változatban és hozzávalókkal - a gombás rakott burgonya alighanem a toplista élére kerülhet.

Fotó: thecook.com.au

Hozzávalók 4 személyre:

- fél kg sampiongomba
- egy közepes fej hagyma
- só
- bors
- petrezselyem zöldje
- olaj

Az olajon az apróra vágott hagymát, a gombát megdinszteljük. Amikor elpárolgott a leve, hozzáütünk két tojást, és mint egy túlgombázott rántottát, elkeverjük.

A masszába beleöntünk 4 dl tejfölt és elkeverjük két kg karikára vágott, hajában főtt krumplival. Azután akár a rakott krumplit, beletesszük a sütőbe és átpirítjuk.

Salátával kitűnő egytálétel. Sült csirke mellé köretként is tálalhatjuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.