Kóstolta már a Zuppa pavese-t?

Lesse el: tojásleves, nagyon másként!

A tojáslevest sokan szeretik, ez azonban nem akármilyen tojásos leves: a "Zuppa pavese" gazdag változat, barna kenyérrel tálalva.

2011.10.29 07:29ma.hu

Gazdag zöldséglevest kapunk, ha elkészítjük a Zuppa pavese-t, azaz pávai tojáslevest. Kenyérszelettel és csúsztatott tojással készül.

Hozzávalók 4 személyre:

- 500 gr vegyes idényzöldség
- 1 l húsleves (kockából)
- só, - bors
- 4 szelet szendvics, vagy barna kenyér
- 20 gr margarin
- 8 kisebb tojás
- 40 gr reszelt parmezán sajt

A zöldségeket - minél többféle, annál jobb! - megtisztítjuk, megmossuk, felaprózzuk, a szelíd forrásban lévő húslevesbe dobjuk, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük, csak a végén sózzuk, borsozzuk, (sűrű zöldséglevest kapunk).

A kenyérszeleteket zsiradék nélkül megpirítjuk. A margarint egy palacsintasütő nagyságú serpenyőben felforrósítjuk, beleütjük mind a 8 tojást (egy kicsit egymásra csúsznak, az sem baj!) és tükörtojást sütünk belőlük.

A levest 4 mélytányérba szedjük. Minden adag tetejére 1 kenyérszeletet fektetünk és 2 tükörtojást csúsztatunk, végül meghintjük frissen őrölt borssal. A reszelt sajtot külön tálkában kínáljuk hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.