Nem édesség, mégis jó az almához...

Ideális a rokfortdip, ha mártogatni vágyunk

Könnyű délutáni eledel a rokfortdip - almaszeleteket, kekszet mártogathatunk bele, felér egy igazi desszerttel.

2011.10.25 06:29ma.hu

Nem igazán édesség, mégis nagyon ízletes mártást jelenthet almaszeleteknek vagy keksznek. Hogyan készül a rokfortdip?

Fotó: public-domain-image.com

Hozzávalók 5 személyre:

- 15 dkg érett, reszelt rokfort
- fél dl tejszín
- fél dl félszáraz fehér bor
- 1 csokor snidling
- őrölt fehér bors

Elkészítése:
A snidlinget nagyon apróra vágom. A sajtot és a tejszínt keverőtálba teszem és a gőz fölött kissé megpuhítom (vagy mikrosütőben közepes teljesítményen fél percig melegítem).

Habverővel kikeverem, közben fokozatosan hozzáöntöm a bort. Megborsozom, és ha szükséges, meg is sózom. Kekszet vagy almaszeleteket jó belemártogatni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.