A bajor változat még különlegesebb

Melegítsen be hagymalevessel!

Kellemesen meleg és nagyon finom: a fokhagymaleves ideális étel ősszel, felmelegíti az embert és páratlan az íze!

2011.10.19 06:29ma.hu - Fotó: thekneadforbread.com

A hagymaleves sokak kedvence, különösen finom, ropogós rozscipóban tálalva! No, de hogyan is készül a Bajor fokhagymaleves?

Fotó: thekneadforbread.com

Hozzávalók:

- 4 nagyobb gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- arasznyi póréhagyma
- 1 liter szűrt húsleves (vagy 1-2 húsleveskocka)
- csipetnyi őrölt fehér bors
- 2 dl tejszín
- 2 csapott evőkanál liszt
- fél csokor metélőhagyma a tálaláshoz
- 4 kisebb, egyenként kb. 40 dkg.-os rozscipó

A fokhagymát présen áttörjük, majd a vajon épp csak megfuttatjuk. Közben a póréhagymát karikára vágjuk, a fokhagymához adjuk és kevergetve 2-3 percig pirítjuk.

Utána a levessel (vagy 1 liter, leveskockával ízesített vízzel) felöntjük. Fehér borssal fűszerezzük, felforraljuk, majd a tejszínnel simára kevert liszttel sűrítjük.

Ha kell, utánasózzuk, 2-3 percig forraljuk, végül leszűrjük (kissé át is törhetjük). A tálaláshoz a cipók tetejét lekanyarítjuk, majd a belsejüket ügyesen kikaparjuk úgy, hogy kb. 1,5-2 cm-es faluk maradjon.

A forró levest belemerjük, a fölaprított metélőhagymával megszórjuk, végül a cipók "kalapját" rárakosgatjuk. A levesbe külön betét nem kerül, a kenyérből mindenki annyit kapargat hozzá, amennyit kíván.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.