Gazdag itthoni íz!

Második már nem is kell: telítődjünk bojtárlevessel!

A gazdag levesek sorában említhetjük a zsámbéki bojtárlevest is - nemcsak finom, de telítő is, a második fogásnak már hely se marad a gyomorban...

2011.10.21 06:29ma.hu - Fotó: azotthonizei.blogspot.com

Csupa ízletes összetevő és bárányhús - a zsámbéki bojtárlevest érdemes megkóstolni, fő fogásnak sem utolsó!

Fotó: azotthonizei.blogspot.com

Hozzávalók:

-
60 dkg bárányhús
- 1 vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1-1 mokkáskanál pirospaprika és őröltbors, só
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 30 dkg újburgonya
- 30 dkg kifejtett zöldborsó
- 1 csokor kapor

A bárányhúst kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk és az olajon a hússal együtt megpirítjuk. A pirospaprikával és a borssal meghintjük, majd kb. 1,5 liter vízzel felöntjük.

Megsózzuk, lefödve szinte teljesen puhára főzzük. Közben az összes zöldséget megtisztítjuk, a répát és a petrezselyemgyökeret ujjnyi hasábokra vágjuk, a burgonyát kockákra daraboljuk.

A húshoz először a zöldséget, majd a borsót meg a burgonyát adjuk hozzá, így főzzük készre. Végül a finomra vágott kaporral fűszerezzük.

Az eredeti recept szerint csipetke való bele. Száraz fehér bort kínálhatunk hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.