Különleges, jellegzetes ízek

Őszi illat, őszi finomság: így készül a narancskrém!

Különleges és az őszi hangulathoz tökéletesen illeszkedő desszertet készíthetünk a hétvégére - tudja meg, hogy készül a narancskrém!

2011.10.22 07:29ma.hu

A narancs illata hozzátartozik az őszi, téli hangulathoz - a forraltbor mellett a narancskrém is jellegzetes délutáni finomság lehet a családi asztalon!

Hozzávalók 4 személyre:

-
4 lap zselatin
- 2 tojás
- 15-20 dkg porcukor
- 2,5 dl narancslé
- 1 dl fehérbor
- 2 narancs reszelt héja (csak a külső része)
- 2 narancsszelet
- csokoládéforgács vagy mentalevél

A zselatint 4 percig hideg vízben áztatom. A tojásokat szétválasztom. A tojássárgát 2 evőkanál cukorral fehéredésig keverem és apránként hozzáöntöm a bort, majd hozzáadom narancshéjat és a megmaradt cukrot.

A zselatint kinyomkodom, gyenge tűzön feloldom és a folyékony masszához keverem. 10 percre a hűtőbe teszem, hogy dermedni kezdjen. Közben a fehérjékből kemény habot verek, majd óvatosan a szilárduló maszszába forgatom.

Négy talpas pohárba elosztom, és legalább 1 órán keresztül hűtöm. Narancsszeletekkel és csokoládéforgáccsal vagy darával és mentalevéllel feldíszítem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.