Lepjük meg kuglóffal a családot!

Kerek és porcukros: így készül sokak vágya...

Legyen az ebéd utáni desszert ez a mutatós, ízletes édesség! Kevesen vannak, akik nem szeretik a kuglófot, itt az ideje otthon is elkészíteni.

2011.10.09 07:29ma.hu - Fotó: kingarthurflour.com

Kevesen tudnak ellenállni ennek a gyönyörűen formázott, finom süteménynek. Lássuk, hogy készíthető el otthon is könnyedén a kuglóf.

Fotó: kingarthurflour.com

Hozzávalók:

- 15 dkg vaj
- 4 tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- ½ kávéskanál só
- reszelt citromhéj
- 25 dkg liszt
- tojás a megkenéshez

A vajat, tojássárgát, porcukrot, sót, citromhéjat alaposan kikeverjük. Rászórunk 25 dkg lisztet, de nem keverjük össze.

A tejben feloldjuk az élesztőt, a 2 dkg cukrot, 1 vaniliás cukrot, beleszórunk 25 dkg lisztet és jól kidolgozzuk. Meleg helyen megkelesztjük.

Kelesztés után alaposan összedolgozzuk a két tésztát. A kuglófformát kivajazzuk, beletesszük a tésztát, és kb. ½ órát kelesztjük.

Megkenjük a tetejét tojássárgájával és kb. 200 fokos, előmelegített sütőben lassan megsütjük. A kuglófot rácsra borítjuk és porcukrot szitálunk rá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.