"Desszert" zöldekből

Nem vagy édesszájú? A zöldséges pudingot neked találták ki

A pudingot nemcsak édesben lehet élvezni! Zöldségekből is el lehet készíteni ezt a finomságot, meglepő újdonság lehet a hétvégi ebédhez.

2011.10.01 07:25ma.hu

Aki úgy gondolja, hogy pudingot csak édességként lehet fogyasztani, téved. Íme egy puding, ami ugyanúgy felszolgálható ebéd után, de zöldségekkel készül.

Hozzávalók:

- 30 dkg sárgarépa
- 30 dkg zöldborsó
- 30 dkg spenót
- 2 tasak sajtszósz
- 1 tojás
- 2 tojássárgája
- 5 dl tej
- 4 dkg vaj
- 1 gerezd fokhagyma

A sárgarépát vágjuk hosszában vastagabb szeletekre, majd 3-4 centis darabokra, a spenótot vágjuk kisebb darabokra. Mossuk meg a zöldségeket, majd csepegtessük le. A répát és a borsót főzzük 10 percig, majd szedjük ki a vízből.

Tegyük bele a vízbe a szétnyomott fokhagymát és a spenótot, majd főzzük 2 percig. Közben készítsük el a sajtszószt. Vajazzunk ki egy kerek sütőformát vagy tepsit. Rétegezve tegyük a formába a zöldségeket, minden réteget öntsünk le egy kis szósszal. A tetejére is sajtszósz kerüljön.

180 C-fokos sütőben kb. 45 perc alatt süssük készre. Hagyjuk kihűlni, és csak utána vegyük ki a formából. Tortaszerűen szeleteljük, majonézzel tálaljuk. A zöldségek főzőlevét kiválóan felhasználhatjuk levesek készítésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.