Nagyon ízletes és egészséges egytálétel

Brokkolit sonkával, nem lesz baj a gyomrával

Nemcsak fenséges és könnyed étel, nagyon egészséges a sonkás brokkoli! Fogyasztható burgonya nélkül is, ha diétásan ennénk.

2011.11.02 06:29ma.hu

Gyorsan elkészíthető, könnyed és finom a sonkás brokkoli - sajtszósszal és burgonyával még ízletesebb, de csak sonkával és brokkolival is kitűnő - no és diétás.

Hozzávalók 4 személyre:

- 80 dkg brokkoli
- 8 ételízesítő
- 1 tasak burgonyapüré
- 1 tasak sajtszósz
- 2 tojás
- őrölt szerecsendió
- 20 dkg sonka
- vaj

A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, ételízesítővel ízesített vízben félig megfőzzük, majd leszűrjük. A csomagon szereplő utasítás szerint elkészítjük a burgonyapürét és a sajtszószt, majd összekeverjük.

Hozzáadjuk a tojásokat és kevés őrölt szerecsendióval ízesítjük. A sonkát vékony csíkokra vágjuk és összekeverjük a sajtos burgonyapürével.

Vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, kis halmokba belerakjuk a brokkolit, leöntjük a sajtos-sonkás burgonyapürével és forró sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.