Aszalt szilva is menjen a csirkelevesbe!

Póréhagymát a csirkéhez, aztán csak szürcsölni...

Nemcsak nagyon ízletes, az őszi időszakban különösen hasznos is a csirkeleves - akit kerülget a megfázás, fogyassza: póréhagymával, aszalt szilvával még jobb!

2011.11.01 07:29ma.hu

Nem szokványos csirkelevessel lephetjük meg a családot, ha a szürcsölnivaló finomságba aszalt szilva és póréhagyma is kerül.

Hozzávalók:

- 1,2 kg-os csirke
- 5 szál póréhagyma
- 20 dkg aszalt szilva
- 1,5 dl tejföl
- kakukkfű
- petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors

A kimagozott szilvát leöntjük vízzel, lassú tűzön 5 percig főzzük, majd levével együtt félretesszük. Egy nagy lábasba beletesszük a csirkét, kakukkfüvet, petrezselyemzöldet adunk hozzá és annyi hideg vizet öntünk rá, hogy a húst ellepje.

Fedő alatt, lassú tűzön 40 percig főzzük, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott póréhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd tovább főzzük.

Amikor a hús megpuhult, kivesszük, bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk, és apróra vágjuk. A felvagdalt húst visszatesszük a levesbe, hozzáadjuk a levétől lecsöpögtetett szilvát és még 5 percig főzzük. Összekeverjük a tejföllel és tálaljuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.