Zöldségekkel és fűszerekkel az igazi

Különleges és ízletes: tofu curryvel

A vegetáriánusok "húsa", a tofu igen sokféle módon elkészíthető - most a paprikás, curry-s változatok kedvelői örülhetnek.

2012.03.02 06:29ma.hu

Ha szeretjük ezt az igen sokféle étel elkészítéséhez használható élelmiszert, érdemes kipróbálni a curry-s tofut. Nagyjából fél óra alatt készen van.

Hozzávalók:

- 20 dkg tofu
- 10 dkg szójakocka
- 30 dkg burgonya
- 30 dkg sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 3-4 babérlevél
- 1/2 l tej
- 1/2 evőkanál curry
- 1 kávéskanál pirospaprika
- delikát, bors, cukor, olaj

Az apróra vágott hagymát, fokhagymát olajon megdinszteljük. Ha már megüvegesedett, hozzáadjuk a kockára vágott tofut, a jól megmosott és lecsorgatott szójakockát, a curryt, a delikátot, a piros-paprikát és a borsot, néhány forgatás után a feldarabolt burgonyát, sárgarépát és tejjel felöntjük.

Fedő alatt 15-20 percig főzzük közepes tűzön.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.