Ugyanolyan jó, mint a tofu és a szójakocka

Csak liszt és kávé kell a vega húshoz

Igen egyszerű a glutén elkészítése: a vegetáriánus húsban csupán két összetevő van, és hasonlóan használhatjuk, mint a tofut vagy a szójakockát.

2012.01.07 07:29ma.hu - Fotó: veggie-world.com - hsaba.com

A glutén vagy vegetáriánus hús elkészítése egyszerű, de hosszabb ideig kell állni hagyni a tésztát, míg felhasználjuk.

Fotó: veggie-world.com

Hozzávalók:

-
1/2 kg finomliszt
- 1 csésze feketekávé

A lisztet a feketekávéval, kis vízzel közepes keménységűre gyúrjuk. Hideg vízzel telt tálba tesszük, úgy, hogy a víz ellepje a tésztát. Egy éjszakára benne hagyjuk, de legalább 3-4 órát.

Másnap vagy 3-4 óra múlva a tésztát a víz alatt megmossuk, hogy kijöjjön belőle a keményítő. A mosást addig végezzük, amíg a víz már nem tejszerű.

A glutént bármilyen étel mellé adhatjuk, fűszerekkel süthetjük, főzhetjük, mint a tofut vagy a szójakockát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.