Tofuval is készíthető

Kis kedvenc máshogy: lecsót hús nélkül!

A nagy hazai kedvencet tofuval is el lehet készíteni - a megszokott összetevők mellé kerüljön a lecsóba, ízletes végeredményt kapunk!

2012.02.06 06:29ma.hu - Fotó: c2.grocceni.com

Készítsünk lecsót a megszokottól kissé eltérő módon, tofu felhasználásával. De hogyan?

Fotó: c2.grocceni.com

Hozzávalók:

- 0,5 kg zöld paprika
- 0,5 kg paradicsom
- 10 dkg vöröshagyma
- 10 dkg tofu
- olaj, kevés só és pirospaprika

A karikára vágott vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a karikára vágott paprikát, sózzuk, pár percig pároljuk, majd megszórjuk pirospaprikával.

A paradicsomot néhány percre lobogó vízbe tesszük, így könnyen eltávolítható a héja, majd ezt is karikára vágjuk és a paprikához adjuk.

Néhány percnyi főzés után hozzáadjuk az apró kockára vágott tofut és készre pároljuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.