Nemcsak boltból jó a finom sütemény

Készítsünk kakaós csigát otthon!

Kevesen vannak, akik ne szeretnének beleharapni egy ízletes, jókora kakaós csigába - mi lenne, ha otthon is el tudnánk készíteni?

2012.03.06 06:29ma.hu

Sokak kedvence a kakaós csiga, melyet azonban nemcsak a boltban vagy a cukrászdában lehet megvásárolni - otthon készítve is nagyon jó, sőt, még finomabb is lehet.

Fotó: puszta.com

Hozzávalók:

- A tésztához:

- 60 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2 evőkanál olaj
- egy csipetnyi só
- 2 evőkanál cukor
- szükség szerint tej

- A töltelékhez:

- 5 dkg vaj
- 5 dkg margarin
- 3 evőkanál porcukor
- 2 dl vaníliás cukorral édesített tej

Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, a sóval és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. Amikor már egyenletes "szálas" a tészta, beledolgozzuk az olajat is.

Kilisztezett edényben, liszttel meghintve duplájára kelesztjük, majd lisztes deszkán ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Megöntözzük a megolvasztott vaj és margarin keverékének a felével, meghintjük a kakaós porcukorral és összesodorjuk, akár a beiglit.

Éles késsel másfél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és az így nyert csigákat kivajazott sütőlemezre, szorosan egymás mellé fektetjük.

Megöntözzük a maradék vaj-margarin keverékkel és a hideg sütőbe toljuk, majd a sütőt begyújtjuk, hogy a melegedése alatt is keljen még a csiga.

Mikor majdnem kész, forró, vaníliás tejjel megöntözzük, úgy sütjük készre. A csigákat tölthetjük kakaós porcukor helyett fahéjas porcukorral vagy 10 dkg darált dióval összekevert porcukorral is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.