Csodaszer porban, és még finom is...

Örömtáncot lejthetnek a kakaó-mániások!

Tartsuk a lelket vidáman, a koleszterinszintet alacsonyan és a bőrt ragyogóan: mindhez hozzájárul a kakaó fogyasztása!

2011.10.03 08:15ma.hu

Sokak kedvence ez az édes, kellemes reggeli ital - egy evőkanál kakaóval naponta sokat tehetünk az egészségünkért! Nem feltétlenül cukrozott, tejes formában kell fogyasztani: szórjunk belőle a reggeli gabonapehelybe, vagy ha készítünk smoothie-t, kerüljön abba.

A kakaóval törődhetünk a szívünkkel: flavonoidjai segítségével hozzájárul a vérnyomás csökkentéséhez, mérsékeli a "rossz", azaz LDL-koleszterin szintet, és csökketni a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

Külön előny, hogy ilyen finom az íze: ha ránk tör az édesség iránti, olthatatlan vágy, együnk meg egy kanál kakaót! A kakaópornak gazdag aromája van, már az illata is elcsábít. Könnyen kielégíti az édesség iránti vágyunkat.

Ugyanazokat a neurotranszmittereket - ingerület-átvivő anyagokat - aktiválja az agyban, mint amelyek csokievés közben aktiválódnak.

Védi a bőrt

A kakaó fogyasztásának hatására a bőrproblémák mérséklődnek. Antioxidánsokban gazdag, ezért segít a bőrsejtek regenerálódásában és az ártalmas szabadgyököket is semlegesíti.

Használjuk bőrfiatalító maszkként! Keverjünk össze egy kis tálban egy evőkanál eredeti kakaóport, 1 teáskanál mézet, 1 evőkanál zabkását és 2 evőkanál zsíros joghurtot. Masszírozzuk a megtisztított bőrbe. Hagyjuk rajta állni 10-15 percig, majd mossuk le. Ismételjük meg egyszer egy héten a műveletet a maximális hatásért!

Fogyasszuk a kakaóport bátran, mert hangulatunkat is feldobja! Több, mint 300 olyan összetevőt tartalmaz, amelyeknek pozitív hatása van az agy kémiájára: közülük van, amelyik emeli az endorfin- és szerotinin szintet, melyek közrejátszanak a jó hangulat kialakításában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.