Süssünk édes, diós finomságot!

Ne nyúlj a darázsfészekbe! De megeheted...

Ijesztően hangzik, de finom édesség - ha nem tartózkodunk a meglehetősen édes süteményektől, a Darázsfészek ideális választás nekünk.

2012.03.23 06:29ma.hu

Ha van kedvünk egy kellően édes, tésztás finomsághoz, készítsük el a Darázsfészek névre hallgató sütit. Talán visszahőkölünk a neve hallatán, érdemes azonban megkóstolni!

Fotó: prante.hu

Hozzávalók:

- 2 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 4 dkg cukor
- 2 evőkanál tejföl
- 15 dkg vaj
- csipet só
- 40 dkg liszt

A töltelékhez:


- 10 dkg vaj
- 14 dkg cukor
- 10 dkg durvára őrölt dió
- 5 dkg cukor
- 1 dl tej,
- 1 csomag vaníliás cukor

A tészta hozzávalóit összekeverjük és jól kidolgozzuk. 45 percig langyos helyen kelesztjük. Kelés után kilisztezett nyújtódeszkára borítjuk a tésztát és 1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk.

A vajat a cukorral habosra keverjük és a kinyújtott tésztává kenjük, a dióval megszórjuk és feltekerjük, mint a beiglit. 3 cm-es darabokra vágjuk és egy kivajazott lábosba állítjuk, egymástól 2 cm távolságra.

Még 30 percig kelesztjük, majd közepesen meleg sütőben sütjük. Közben a tejben felforraljuk a cukrot és a vaníliás cukrot, s ezzel meglocsoljuk. Ezután még 15 percig sütjük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.