Kakaóporral és vaníliás cukorral készüljünk

Tojás nélküli, csábító torta - megint másképp

Első ránézésre ez a torta is hasonlóan készül, mint a társai, ám ha végignézzük a receptet, kiderül: nincs benne tojás. Hogyan lesz mégis nagyon finom?

2012.03.19 06:29ma.hu

Egy tojás nélkül készíthető tortáról már olvashattunk, most következzen egy másik változat. Krémes, édes és csábító, akár a többi sütemény...

Hozzávalók:

- 35 dkg liszt
- 2,5 dl tej (joghurt is lehet)
- 6 dkg kakaópor
- 10 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor

A cukrot a margarinnal és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Ezután állandó keverés közben hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral és a kakaóval összekevert lisztet. Olajozott tortaformába öntve megsütjük.

A tortakrém: 1 dl tejben 1 kanál lisztet csomómentesre keverve megfőzünk, hozzáadunk 4 kanál cukrot, a vaníliás cukrot, 2 kanál kakaót. Ezeket a tűzről levéve jól összekeverjük.

Amikor kihűlt, 10 dkg margarinnal habosra keverjük. Megkenjük a kettévágott tortát, a tetejét is, majd tejszínhabbal díszítjük. A kenés előtt rumaromás vízzel meglocsolhatjuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.