Ízletes, sós és abbahagyhatatlan...

Vendégcsalogató: süssünk oregánós sajtos süteményt!

Sós sütemény, tele finom töltelékkel, fűszerezve - nincs is ennél ízletesebb, ráadásul kiváló vendégváró!

2012.03.27 06:29ma.hu

Remek választás az oregánós, sajtos, sós sütemény, ha vendégeket várunk, de akár ebédre vagy vacsorára is fogyaszthatjuk.

Hozzávalók:

- Tészta:


- 23 dkg finomliszt
- 11 dkg vaj
- csipetnyi só

- Töltelék:


- 23 dkg tofu
- 1 evőkanál felszeletelt vöröshagyma
- 5 dkg reszelt Parmezán sajt
- feketebors
- 2 evőkanál petrezselyem
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd összezúzott fokhagyma
- 2 evőkanál felaprított oregánó
- 5 dkg kimagozott, felszeletelt olívabogyó
- 20 dkg paradicsompüré
- 11 dkg vékonyra szeletelt Trappista sajt
- 1 felszeletelt zöldpaprika

A tészta készítéséhez szitáljuk egy tálba a lisztet és a sót. Gyúrjuk bele a vajat, míg olyan lesz, mint a zsemlemorzsa. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy tésztává gyúrhassunk. Nyújtsuk ki a tészta felét, és béleljünk ki vele egy mély, olajozott tepsit.

Melegítsük elő 200 fokra. A töltelék készítéséhez törjük össze a tofut, a hagymát, a Parmezán sajtot, jó adag feketeborsot és a felaprított petrezselymet.

Forrósítsuk fel az olajat egy kis serpenyőben és pirítsuk meg a fokhagymát az oregánóval; keverjük bele a paradicsompürét és az olívabogyókat.

Terítsük a sajtmassza felét a tésztára, fedjük be Trappista sajtszeletekkel, majd a paradicsompüré fele következik és utána a zöldpaprikaszeletek. Ismételjük meg. Nyújtsuk ki a megmaradt tésztát, és fedjük le vele a tölteléket.

A széleit ragasszuk össze. A tészta tetejét egy késsel hasítsuk föl vagy négy helyen, mert sütés közben a tészta emelkedik. Süssük előmelegített sütőben 30-40 per-cig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.