Finom és nem szokványos sütemény

Csábítsunk csokis perecekkel!

Ízletes és kiadós sütemény, ráadásul nem is mindennapi - könnyen elcsábulnak a vendégek egy kis csokis perecre!

2012.01.22 07:30ma.hu - Fotó: fahej-cafe.blogspot.com

Egyszerű elkészíteni, mégis nem mindennapi, különleges ez a süti: készítsünk az érkező vendégek számára csokis pereceket!

Fotó: fahej-cafe.blogspot.com

Hozzávalók:

- 375 g liszt
- 40 g kakaó
- 175 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- só, 250 g puha vaj

A mázhoz: 100 g zsíros tortamáz (12 dkg cukrot 10 dkg csokoládéval és egy kis pohárka vízzel sűrűre főzünk. A tűzről levéve, simára keverjük és ha kihűlt egy kis vajat is keverünk hozzá.)

A hozzávalókat összekeverjük (pl. a turmixgép dagasztójával) majd kinyújtjuk. Ha ragadna, egy időre hidegre tesszük. A tésztából ceruzanagyságú hengert formálunk kb. 17 cm-es darabokat vágunk és perec formára alakítjuk.

Előmelegített sütőben 3-4-es fokozaton, 12-15 percig sütjük. A mázhoz valókat forró vízfürdőben simára keverjük és megkenjük a pereceket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.