Ha nagyon megkívántuk...

Ki se kell menni: készítsünk lángost otthon!

Nem kell a piacra vagy a sarki bódéhoz elmenni, hogy megegyünk egy ízletes lángost - otthon is elkészíthetjük!

2012.01.18 06:29ma.hu - Fotó: reformnasik.blogspot.com

A lángos otthoni elkészítése kissé hosszadalmasabbnak tűnhet, ám annyit eszünk belőle, amennyi csak belénkfér...

Fotó: reformnasik.blogspot.com

Hozzávalók:

- 40 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2 db főtt burgonya
- 1 evőkanál olaj
- só, langyos tej

Az élesztőt 1 dl langyos tejben, csipet cukorral megkelesztjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a megkelt kovászt, hozzátesszük a főtt, áttört burgonyát, egy kanál olajat s langyos sós tejjel lágyabb kelt tésztát dagasztunk. Jól felverjük.

Tetejét liszttel meghintjük, ruhával letakarva kb. 1 óráig kelesztjük. Ha a tészta jól, kétszeresére megkelt, az olajat megforrósítjuk.

A tésztát tenyérnyi darabokra, vékonyra kihúzzuk, a forró olajba tesszük és előbb fedő alatt, azután ha megfordítottuk, fedő nélkül ropogósra sütjük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.