Ne a fagyasztottra gondoljunk, ez sokkal jobb

Imádnivaló: az igazi sajtos rántott pulykamell!

Sokak kedvence az ínycsiklandó sajtos pulykamell rántva - de most nem a mirelit változatra gondolunk, amelyet csak ki kell sütni olajban.

2012.01.09 06:29ma.hu - Fotó: receptgyujtes.network.hu

Kissé talán hosszadalmasabb az elkészítése a sajtos rántott pulykamellnek, mint mirelit társának - de megéri a fáradtságot az íze!

Fotó: receptgyujtes.network.hu

Hozzávalók 4 személyre:

- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl tej
- 50 dkg pulykamellfilé
- ételízesítő szárnyasokhoz és sültekhez
- zsemlemorzsa
- 5 dkg reszelt sajt
- liszt
- 2 tojás
- olaj a sütéshez

A fokhagymát összezúzzuk és összekeverjük a tejjel. A pulykamellfilét felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk, befűszerezzük szárnyasokhoz és sültekhez fűszerkeverékkel, majd éjszakára beáztatjuk a fokhagymás tejbe.

A morzsát összekeverjük sajttal. A húst szaftosan, nem leszárítva bepanírozzuk, azaz lisztbe, tojásba és a sajtos morzsába forgatjuk. Forró olajban kisütjük. Burgonyapürét vagy zöldséges rizst adhatunk mellé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.