Így készülnek a padlizsános cukkinis csónakok
Rozéval a cukkinis csónakban
Ha egy kellemes húsmentes napra vágyunk, készítsük el ezt a finom, telítő egytálételt. A padlizsános cukkinis csónakokat legjobb rozé borral fogyasztani!
2012.01.17 06:29ma.huJó sok sajttal és finomabbnál finomabb zöldségekkel készülnek a Padlizsános cukkinis csónakok. Érdemes megkóstolni, gyorsan a kedvencünk lehet!
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 közepes padlizsán (400 gr)
- só, bors
- 4 közepes cukkini (800 gr)
- 1 paradicsompaprika
- 5 evőkanál olaj
- 1 nagy fej lila hagyma
- 1 ágacska rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 gr reszelt sajt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 80 gr eidami (v. ementáli) sajt
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A padlizsánok szárát levágjuk, (ha zsengék, héjastul) apróra felkockázzuk, műanyag szűrőtálba tesszük, ½ órára besózzuk, hogy kesernyés levüket "kidobják".
A hámozatlan cukkinik tetejéről hosszanti irányban levágunk 1-1 vékony szeletkét, belsejüket kivájjuk. Fél órára besózzuk, üregükkel lefelé fordítva elcsorgatjuk a levüket. Közben a paradicsompaprikát, a levágott cukkiniszeleteket és a kivájt cukkinihúst felaprózzuk.
A padlizsánkockákat leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük, kinyomkodjuk. A sütőt előmelegítjük 200 C-fokra. Olajjal vékonyan kikenünk egy közepes méretű sütőedényt, belefektetjük a "csónakokat", tetejüket-üregüket megkenjük 1 evőkanál olajjal és a sütőben 15 percig sütjük. 3 evőkanál olajon megfonnyasztjuk a vékonyan felkarikázott hagymát.
A leöblített, lecsipkedett rozmaringlevélkéket a fokhagymával együtt finomra vágjuk, a hagymához adjuk. Rádobjuk a felaprózott paradicsompaprikát, cukkinit és padlizsánt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és erős tűzön, folyamatos kevergetéssel ropogósra-puhára sütjük (4-5 perc). 5 percig hűlni hagyjuk.
A zöldségraguhoz keverjük a reszelt sajtot és a zsemlemorzsát, megtöltjük vele a cukkinikat. Ha kimarad a töltelékből, azt a cukkinik mellé és közé simítjuk.
A sajtot csíkokra vágjuk, a cukkini-csónakok tetejére fektetjük, további 15-20 percre visszatesszük a forró sütőbe és enyhe pirulásig sütjük.
Italajánlat: félszáraz rozé
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 18:45 Az LMP további kérdésekre vár választ az orosz metrókocsik ügyében
- 17:45 Négy új minisztert iktatott be a lengyel elnök
- 16:42 A globális fenntarthatóságról és a geotermikus energiáról egyeztetett az E21
- 15:41 Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az 'ördög ügyvédje'-perben
- 14:40 OKF: kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat
- 13:36 A francia elnök is elítélte a Fico-merényletet
- 12:37 Az olasz parlamentben is téma volt Ilaria Salis magyarországi házi őrizetbe helyezése
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06