Máshogy is készülhet az aprópecsenye

Dobjuk a sertésdarabokat a cukkinira!

Az aprópecsenye készülhet cukkínival is - üdítő újdonság lesz, a fűszerezés pedig különleges ízt ad ennek a könnyed ebédnek.

2011.09.22 06:29ma.hu

Hogy a pecsenyék terén egy kis változatosság is legyen, készítsük el az aprópecsenyét cukkinivel.

Hozzávalók 4 személyre:

- ½ kg paradicsom
- 2 fej közepes hagyma
- 300 gr sovány sertéscomb
- 2 szál friss (vagy 1 kávéskanál szárított) majoránna
- 4 evőkanál olaj
- 1 kg apró cukkini
- só, bors

A paradicsomokat megmossuk, leforrázzuk, meghámozzuk. Félbevágjuk, magjaikat eltávolítjuk, felaprózzuk. A hagymákat meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk.

A húst leöblítjük, szárazra törölgetjük, 2x2 cm-es kockákra aprítjuk. A majoránnát leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, néhány levélkét félreteszünk a díszítéshez, a többit finomra megvágjuk.

Felhevítünk 1 evőkanál olajat, rádobjuk a húst, erős tűzön megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a paradicsomot, erős tűzön 2 percig tovább pirítjuk.

Aláöntünk 1 dl vizet, sózzuk, borsozzuk, a vágott majoránnával ízesítjük, és fedő alatt, mérsékelt tűzön 20-25 percig, puhára pároljuk. Közben a cukkinikat megmossuk, a szárvégeket levágjuk, ujjnyi vastagságú, 5-6 cm hosszú hasábokra formázzuk, és a felforrósított maradék olajban, 2-3 részletben megsütjük.

Csak a végén sózzuk, borsozzuk.
A cukkinit hosszúkás tálra rendezzük, közepére-tetejére halmozzuk a paradicsomos aprópecsenyét, megszórjuk a félretett majoránna-levélkékkel és azonnal tálaljuk.

Italajánlat: száraz fehérbor

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.