Igazi teadélutános, finom sütemény

Mézes püspökkenyér - ínyencséget délutánra!

Ha kellemes, omlós délutáni mártogatni valóra vágyunk, teához, kávéhoz, tejhez ideális lehet a Mézes püspökkenyér.

2012.02.01 06:29ma.hu

Igazi télies finomság, délutánra, kávé mellé nagyon ízletes a Mézes püspökkenyér. Elkészítése sem igényel túl nagy előképzettséget.

Fotó: ottisfoz.szhblog.ro

Hozzávalók:

- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 dl folyékony méz
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
-  fél citrom leve és héja
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg apróra vágott dió
-  fahéj, törött szegfűszeg
- 1 dl narancslé (esetleg tej)

Alaposan kikeverjük a hozzávalókat majd kivajazott, kilisztezett őzgerincformában kisütjük. Ha kihűlt, csokimázzal bevonhatjuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.