Hogy készül a halava?

Indiai édesség egyszerű összetevőkkel!

Rendkívül egyszerűen elkészíthető a halava - az indiai édességhez alapvetően csak víz, vaj, cukor és búzadara kell, no meg dió, de ez mással is helyettesíthető.

2012.01.31 06:29ma.hu - Fotó: veganabouttown.blogspot.com

A halava indiai édesség, nagyon finom és igen egyszerű elkészíteni. Dió helyett akár szárított gyümölccsel is készíthető.

Fotó: veganabouttown.blogspot.com

Hozzávalók:

- 3 dl víz
- 15 dkg cukor
- 5 dkg dió
- 10 dkg vaj
- 12 g búzadara

A vizet a cukorral felforraljuk és kis tűzön hagyjuk. A diót durvára törjük és félretesszük. A vajat kis lángon megolvasztjuk egy edényben. Beleöntjük a búzadarát és fakanállal állandóan kevergetve 10-15 percig pirítjuk.

Ekkor lassan, óvatosan egyik kezünkkel beleöntjük a forró szirupot, miközben a másik kezünkkel lendületesen kevergetjük. Belekeverjük a diót, még 2 percig főzzük kis lángon, míg a dara beissza mind a folyadékot.

Dió helyett használhatunk bármilyen más olajos magvat, szárított gyümölcsöt vagy kompótot is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.