Szeletelve és édességként is nagyon ízletes

Almából van a szalámi!

Az almaszalámi nevéből következik, hogy szeletelve és kihűlve tálalják - különleges és finom édesség, ráadásul gyorsan kész.

2011.12.31 07:29ma.hu

Az alma tipikus téli gyümölcs, ha pedig egy kicsit több van belőle otthon, könnyen készíthetünk felhasználásával különleges édességet.

Hozzávalók:

- 25 dkg reszelt alma
- 25 dkg porcukor
- 3 dkg vaj
- 5 dkg dió
- 5 dkg mazsola
- 1 púpos evőkanál kerob por
- 10 dkg cukor
- késhegynyi fahéj

A reszelt almát a porcukorral puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a darált diót, a kerob port, a mazsolát, és lassú tűzön vagy gőz fölött sűrűre főzzük.

Gyúródeszkára fóliát terítünk, rászórjuk a kristálycukrot, ráterítjük a félig kihűlt masszát és a fólia segítségével rudat formálunk, betesszük a hűtőszekrénybe és kihűlve felszeletelve tálaljuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.