Kínálja a mozsaras babot!

Mozsárból kenyérre: kiváló előétel babbal!

Ha egy jó kis előételt szeretnénk, keresve sem találunk jobbat a mozsaras babnál - elkészítéséhez azért kell némi előkészület.

2012.01.28 07:29ma.hu

Remek előétel készíthető babból, amelyet kenyérre kenve a legérdemesebb fogyasztani. Hogyan készül a Mozsaras bab?

Hozzávalók:

- 25 dkg fehérbab
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl hidegen sajtolt étolaj
- só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld

A babot éjszakára beáztatjuk, másnap tiszta vízzel leöblítjük, megfőzzük. Amikor félig megpuhult, megsózzuk. Ha puha, leszűrjük, átpaszírozzuk vagy mozsárban megtörjük.

Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát, a tűzről levéve megborsozzuk, sózzuk, pirospaprikával ízesítjük, majd jól elkeverjük a babbal és az apróra vágott petrezselyemzölddel.

Kenyérre kenve
fogyasztjuk savanyú paprikával vagy zöld paradicsommal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.