Rendhagyó kombinációk, kiváló íz

Nagyon nem szokványos az Izraeli csirke

A csirkehús elkészítésének számos módja van, az ínyenceknek mindenképp ki kell azonban próbálniuk az izraeli csirkét.

2012.01.23 06:29ma.hu

Aki szereti a különlegesen elkészített csirkét, érdemes kipróbálnia izraeli módra: az izraeli csirke nemcsak gyümölcsökkel, chilivel és szójaszósszal ízesített, de a hozzávaló rizsköret sem mindennapi.

Hozzávalók:

- 4 csirkemellfilé
- 2 vöröshagyma
- 16 szem kimagozott, félbevágott szilva
- 1 kis konzerv darabolt ananász
- 8 dkg mazsola
- ½ kávéskanál chilipor
- 2 kávéskanál szójaszósz
- 3 dl tyúkhúsleves (kockából)
- olaj

Rizsköret:

-
2 kis sárgarépa
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 dl rizs
- 2 evőkanál margarin/vaj
- 4 dkg mazsola
- só

A csirkemelleket 4-4 szeletbe vágjuk, a hagymát felaprítjuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a csirkét aranyszínűre sütjük benne. Kivesszük, félretesszük.

A visszamaradt olajban átmelegítjük a hagymát, a mazsolát és a gyümölcsöket, visszatesszük a húst. Megszórjuk a fűszerekkel, beleöntjük a szójaszószt és a húslevest, kb. 40 percig lassú tűzön, lefedve pároljuk.

A körethez a vajat, 7 dl vizet, a lereszelt sárgarépát, a mazsolát, az összezúzott fokhagymát összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a rizst, és lefedve, lassú tűzön kb.

15 percig pároljuk. Tepsiben szétterítjük, és sütőben - alacsony hőmérsékleten - 10 percig inkább csak szárítjuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.