Isteni eledel, némi kézügyességgel

Behálóz a sertésszűz!

Ha királyi lakomára vágyunk, mégis viszonylag egyszerűen elkészíthetőre, szavazzunk a hálóban sült sertésszűzre.

2012.01.20 06:29ma.hu

Kellemes ízek és nem hosszú elkészítési idő - a sertésszűzhöz szükség van némi gyakorlatra és kézügyességre, de megéri a fáradozást.

Fotó: lorien.blog.hu

Hozzávalók 4 személyre:

- 80 dkg sertésszűz
- só
- őrölt bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- sertésháló
- 0,5 dl olaj
- 1 ág kakukkfű
- 1 ág rozmaring

A sertésszüzet lehártyázzuk, majd sóval, borssal, zúzott fokhagymával alaposan bedörzsöljük. Kevés forró olajban hirtelen elősütjük.

Ha egy kicsit kihűlt, kiterített sertéshálóba tekerjük, szorosan felgöngyöljük és 180 C-fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük.

A háló alá rakhatunk még paradicsomszeleteket, reszelt gombát, vagy vajon futtatott zöldségeket is. Végül a tetejét megszórjuk apróra vágott kakukkfűvel és rozmaringgal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.