Ízletes és különleges, a hagyma rajongóinak

Mártsd, amibe akarod a csőben sült pórét

Tetszés szerinti mártással, vajban, reszelt sajtban, zsemlemorzsában forgatva készül a csőben sült póré - érdekes és ízletes, érdemes megkóstolni!

2012.01.13 06:33ma.hu

A csőben sült póré titka: a megtisztított, jól megmosott póréhagymát kb. 8 cm-es hasábokra szeljük. Zsenge zöldjét finomra vágjuk (de nem csavarjuk ki).

Előkészítjük a vajat, megmosott zellerzöldet, mustármagot, egy-két babérlevelet, sót, reszelt sajtot, vajat és zsemlemorzsát.

A póréhagyma hasábokat vajjal kikent rozsdamentes tepsire tesszük, gyengén sózzuk, ráhintjük a zellerzöldet, néhány szem mustármagot, babért, sütőben (nem túl erős tűzön) egy kissé átpörköljük, majd készre pároljuk.

Ezalatt egy kivajazott tálat kiöntünk egy tetszés szerinti mártással. A pórét a levéből lapátkanállal kiemeljük, jól lecsepegtetjük és tálra helyezzük. Bevonjuk az egészet a mártással és megszórjuk egy kevés finomra vágott pórézölddel.

Végül reszelt sajttal, vajjal, zsemlemorzsával meghintve forró sütőben szép pirosra sütjük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.